Bajdenov najveći neprijatelj - stepenice: Američki predsjednik se ponovo sapleo VIDEO

GS
Bajdenov najveći neprijatelj - stepenice: Američki predsjednik se ponovo sapleo VIDEO

Predsjednik Džo Bajden (80) ponovo se sapleo dok se penjao uz stepenice koje vode do “Air Force One-a”.

Predsjednik Amerike očigledno ima mnogo poteškoća kada se penje uz stepenice, a snimak je izazvao reakcije na društvenim mrežama. Uprkos velikoj distanci između stepenika, ni tajna služba, ni prva dama nisu pratile predsjednika, a on je posrnuo dok se spremao da napusti vazduhoplovnu bazu Maksvel u Montgomeriju u Alabami.

Mreže su se usijale od komentara: “Učinilo mi se da je ugledao dolar na stepenicama”, “To je bilo brzo putovanje”, “Od sada bi neko trebao da ga vodi gore”, “Ne gledaj dole. Ne gledaj dole. Ne gledaj dole. Ne gledaj dole”, “Kakva katastrofa za ovu zemlju. Potpuna sramota. I ne, uopšte mi ga nije žao. Žao mi je nas”, ređali su se jedan za drugim.

Iako je fizički pregled proglasio Bajdena “sposobnim za dužnost”, ipak je rečeno da predsjednik pati od ukočenog hoda i neuropatije u stopalima, a mnogi mediji u Americi se pitaju, zašto Tajna služba neće bar da stoji blizu predsjednika dok se on penje uz stepenice.

Podsjetimo, predsjednik Bajden se prethodno sapleo i pao dok se peo uz stepenice predsjedničkog aviona, prošlog mjeseca tokom posjete Poljskoj. Bajdena je kamera snimila kako pada na stepenicama tokom ulaska u avion, dok se iz Varšave vraćao u Sjedinjene Američke Države nakon trodnevne posjete Evropi koja je uključivala zaustavljanja u Ukrajini i Poljskoj.

Istu stvar je uradio 2021. godine kada se nekoliko puta sapleo pri ukrcavanju u svoj avion. Bajden se spotakao na pola stepenica dok se penjao u avion, pridigao se, a zatim je ponovo posrnuo i nakratko se spustio na jedno koljeno. Činilo se da je predsjednik protrljao lijevo koljeno prije nego što se uspravio, a zatim se sporije popeo uz stepenice. Zaustavio se na vrhu stepeništa, okrenuo se i salutirao.

Tri puta je pao, a kasnije je okrivio vjetar za ovaj nemili događaj.

Mnogi tvrde da jedna od njegovih najvećih slabih tačaka u ciklusu predsjedničke kampanje 2024., ako se kandiduje, biće njegove godine, a republikanska kandidatkinja Niki Hejli već poziva političare starije od 75 godina da se podvrgnu “testovima sposobnosti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana