Stanovnik Izmira vratio sedam miliona dolara banci: Iskrenost ili propuštena šansa?

Tanjug
Stanovnik Izmira vratio sedam miliona dolara banci: Iskrenost ili propuštena šansa?

ANKARA - Stanovnik Izmira u zapadnoj Turskoj vratio je banci oko sedam miliona dolara koje su na njegov račun uplatila nepoznata lica, a finansijska institucija je odbila da ga obavijesti o detaljima transakcije, piše list Jeni Šafak.

Ozkan Ajdik, čistač koji živi u okrugu Menderes u Izmiru, bio je šokiran kada je vidio više od 23 miliona lira (6,7 miliona dolara) na svom računu u aplikaciji za mobilno bankarstvo kada je htio da plati račune za komunalne usluge.

On je otišao u banku i vratio sav novac, jer je, po njegovom mišljenju, to je bio grešan (haram) novac, nedozvoljen prema načelima islamske vjere.

"Nisam nikome rekao za ovaj incident dok nisam otišao u banku i vratio novac, možda bi mi (poznanci) pomutali um. Niko nije došao i pitao zaposlene u banci otkud mi novac i objasnio sam komšiji situaciju: kažu, otkud taj novac, vratio sam novac, ali želim da znam gde je otišao, zaposleni u banci su mi rekli da ne mogu da kažu otkud je novac došao i gdje otišao, pošto su takva pravila", rekao je Ajdik.

On je naveo da će otići u policiju, kako bi razjasnio sve okolnosti slučaja.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a mišljenja korisnika društvenih mreža su podeljena - jedni su podržali Ajdika zbog njegove iskrenosti, drugi smatraju da nije iskoristio svoju šansu, prenosi turski list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana