Šta je poruka SAD Izraelu

Tanjug
Šta je poruka SAD Izraelu

VAŠINGTON - Američka poruka Izraelu na sastanku predsjednika SAD Džoa Bajdena i izraelskog premijera Benjanima Netanijahua bila je da je vrijeme da se oslobode taoci i postigne sporazum o prekidu vatre, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

-Moramo da postignemo ovaj dogovor. Radili smo na tome već neko vrijeme. To su bili teški pregovori. Napravili smo napredak. Imamo okvir za dogovor. Sada moramo da premostimo konačne razlike i postignemo dogovor kako bismo svi mogli da idemo naprijed -rekao je Miler novinarima, a prenosi Tajms of Izrael.

Sastanku Bajdena i Netanijahua prisustvovali su i američki državni sekretar Entoni Blinken, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven, zamjenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džon Fajner, američki ambasador u Izraelu Džek Lev, najviši zvaničnik Bijele kuće za Bliski istok Bret Mekgurk i specijalni izaslanik Bijele kuće za Bliski istok Amos Hohštajn.

U delegaciji Izraela bili su i ministar za strateška pitanja Ron Dermer, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Cači Hanegbi, izraelski ambasador u SAD Majkl Hercog, Netanjahuov šef kabineta Cači Braverman, premijerov vojni sekretar Roman Gofman i njegov savjetnik za spoljnu politiku Ofir Falk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana