Šta je Bajden poručio nakon novog napad na Trampa

Agencije
Šta je Bajden poručio nakon novog napad na Trampa

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džo Bajden je u nedjelju osudio „političko nasilje“ nakon drugog atentata na bivšeg predsjednika Trampa ranije tog dana.

Demokratski predsjednik rekao je da je bio informisan o incidentu i federalnoj istrazi u vezi s tim.

- Osumnjičeni je u pritvoru, i pohvaljujem rad Tajne službe i njihovih partnera iz agencija za sprovođenje zakona zbog njihove budnosti i napora da bivšeg predsjednika i one oko njega održe bezbjednim - rekao je Bajden u izjavi, dodajući da mu je „lakše“ što je republikanski predsjednički kandidat „nepovrijeđen“.

- U toku je aktivna istraga ovog incidenta dok agencije za sprovođenje zakona prikupljaju više detalja o tome šta se dogodilo - rekao je Bajden i dodao:

- Kao što sam mnogo puta rekao, nema mjesta za političko nasilje niti bilo kakvo nasilje u našoj zemlji, i dao sam nalog svom timu da nastave da obezbjeđuju da Tajna služba ima sve resurse, sposobnosti i zaštitne mjere potrebne da se osigura kontinuirana bezbjednost bivšeg predsjednika.

Tramp bio meta napadača

Podsjetimo, FBI je saopštio da je bivši predsjednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donald Tramp bio predmet „očiglednog pokušaja ubistva“ u njegovom golf klubu na Floridi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana