Srušila se zgrada u Brazilu, poginulo osam ljudi, među njima i djeca

Tanjug
Srušila se zgrada u Brazilu, poginulo osam ljudi, među njima i djeca

BRAZILIJA - Najmanje osam ljudi je poginulo, a još pet se vodi kao nestalo kada se srušila stambena zgrada na sjeveroistoku Brazila.

Spasioci još pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima, nakon incidenta koji se dogodio u petak, a među žrtvama je  dvoje djece od osam i pet godina, saopštili su zvaničnici, prenosi Rojters.

Snimci dronom koje je napravio Rojters pokazuju da se stambena četvorospratna zgrada, koja se nalazi u sjeveroistočnoj brazilskoj državi Pernambuko, na  periferiji Resifea, glavnog grada države, u potpunosti urušila.

Zvaničnici su saopštili da se urušavanje zgrade dogodilo u petak ujutru oko 6.35 časova po lokalnom vremenu, kada je većina stanovnika vjerovatno još spavala.

Nije poznato šta je izazvalo nesreću u Resifeu, priobalnom gradu sa oko 1,5 miliona stanovnika, koji je posljednjih dana pogođen obilnim kišama.

 Guvernerka Pernambuka Rakel Lira upozorila je ranije tokom dana da se očekuje još padavina i preporučila da lokalno stanovništvo obezbedi pristup bezbednim strukturama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana