Spriječeno narušavanje vazdušnog prostora iz Ukrajine

Srna
Spriječeno narušavanje vazdušnog prostora iz Ukrajine

MINSK - Bjeloruski graničari su upotrebom vojnog oružja spriječili narušavanje vazdušnog prostora kvadrikopterom iz Ukrajine, koji je vršio izviđanje bjeloruskih industrijskih objekata i granične infrastrukture, saopšteno je iz Državnog graničnog komiteta Bjelorusije

 "Redovno posmatramo izviđačke letove ukrajinskih bespilotnih letjelica duž granice. Stoga je granična patrola juče u Jelskom okrugu u Gomelskoj oblasti oružjem i sredstvima za suzbijanje zaustavila narušavanje vazdušnog prostora kvadrikopterom sa ukrajinske teritorije. Bespilotna letjelica bila je primorana da sleti 150 metara od državne granice", navedeno je u objavi Komiteta na "Telegramu".

Na memorijskoj kartici kvadrikoptera pronađeni su video-snimci, a nadležni organi ističu da analiza tih snimaka nagovještava da je dron vršio izviđanje bjeloruskih industrijskih objekata i granične infrastrukture.

Vlasti su saopštile da preduzimaju dodatne mjere radi pokrivenosti granice, usljed izvještaja o prisustvu ukrajinske desničarske organizacije "Ruski dobrovoljački korpus", koja je proglašena terorističkom u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana