Spriječen teroristički napad u Moskvi (VIDEO)

Agencije
Foto: Printskrin

MOSKVA- Na željezničkoj stanici u Moskvi spriječen je pokušaj terorističkog napada, prenose ruski mediji.

"Muškarac koji je planirao da digne u vazduh cisternu na željezničkoj stanici uhapšen je u Moskvi", rekla je novinarima Julija Ivanova, pomoćnica načelnika Glavnog direktorata Istražnog komiteta u ruskoj prestonici.

"U Moskvi je priveden muškarac zbog planiranja terorističkog akta na teritoriji Moskovske oblasti", rekla je predstavnica Istražnog komiteta.

‼️ Special Forces Thwart Terrorist Attack in Moscow, Capturing Perpetrators

▪️ The Investigative Committee has reported the prevention of a terrorist attack in Moscow, where a suspect intended to detonate a fuel tanker in exchange for financial support to reach Ukraine. pic.twitter.com/dlSbjUT9Ke

— godfather (@Truthgodfather) November 29, 2023

Prema istrazi, muškarac (40), "dobivši zadatak od neidentifikovanog saučesnika", pristao je da izvrši teroristički napad za novac - da raznese cisternu na jednoj od željezničkih stanica.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, osumnjičeni je prvo uzeo eksplozivnu supstancu sa unaprijed određenog mjesta u jednom od moskovskih šumskih parkova, a zatim je stigao u jednu od ulica u Jugozapadnom administrativnom okrugu, gdje je planirao da detonira napravu.

Nakon toga, muškarca su pritvorile bezbjednosti snage Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana