Spasioci još nisu uspjeli da dođu do 40 radnika u tunelu

Tanjug
Spasioci još nisu uspjeli da dođu do 40 radnika u tunelu

NjU DELHI - Spasilački timovi ni danas nisu uspjeli da dođu do 40 radnika zarobljenih u srušenom tunelu na autoputu u Indiji, pošto ogromne gromade blokiraju napore da se otvori prolaz za evakuaciju, rekli su zvaničnici.

Prošlo je tri dana otkako se tunel srušio, ali radnici su i dalje bezbjedni i zdravi, rekao je Rojtersu jedan zvaničnik uključen u spasilačke operacije.

Zarobljeni muškarci dobijaju hranu, vodu i kiseonik kroz cijev od nedjelje ujutru, nakon što se tunel srušio u 5:.30 ujutro po lokalnom vremenu.

-Iz Nju Delhija se dovozi teška mašina da bi se ubacila cijev za evakuaciju jer je sadašnja blokirana stijenama - rekao je za Rojters zvaničnik za sektora za vanredne situacije u državi Utar Pradeš. Oko 50-60 muškaraca radilo je u noćnoj smejni u tunelu dužine 4,5 kilometara, koji se gradi u susjednoj državi Utarakand, na nacionalnom autoputu.

Lokalni mediji javili su u utorak da su oni bliže izlazu iz tunela uspjeli da izađu, dok je 40 onih koji su bili dublje unutra zarobljeni.

Radovi na tunelu počeli su 2018. godine i trebalo je da budu završeni do jula 2022. godine, što je sada odloženo do maja 2024. godine, navodi se u saopštenju vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana