Spaseno 18 talaca kriminalnih grupa, među njima devetoro djece

Tanjug
Spaseno 18 talaca kriminalnih grupa, među njima devetoro djece

MEKSIKO SITI - Meksičke vlasti spasile su danas 18 talaca kriminalnih grupa u jeku talasa kidnapovanja u državi Sinaloa, gdje je više od 600 specijalnih snaga poslato da pojača bezbjednost. Guverner Sinaloe Ruben Roš saopštio je na društvenim mrežama da je devet odraslih i devetoro djece spaseno ujutru, ali nije naveo detalje o tome gdje i kako se inicijativa dogodila.

Roš je rekao da su vlasti pokrenule intenzivnu operaciju sa policijskim i vojnim snagama da pronađu sedam osoba koje su i dalje među otetima.

Do masovne otmice došlo je u petak u različitim oblastima regiona La Norija, izvan glavnog grada Sinaloe, Kulijakana, prenosi Asošiejted pres.

-Pripadnici kriminalnih grupa uzeli su najmanje tri porodice za taoce - rekao je lokalni šef javne bezbednosti Herardo Merida. Savezne vlasti su poslale specijalne snage u Sinalou da traže nestale.

Još 300 vojnika i bataljon Nacionalne garde takođe djeluju u toj oblasti.

Lokalne vlasti nisu saopštile ko su počinioci masovnih otmica, koje su se dogodile dan nakon što su tri osobe ubijene u regionu Badiraguato, takođe u državi Sinaloa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana