Španska policija i FBI tragaju za tijelom Ane Knežević: Pretražuju teren u blizini granice

GS
Španska policija i FBI tragaju za tijelom Ane Knežević: Pretražuju teren u blizini granice

MADRID - Španska policija i američki Federalni istražni biro (FBI) tragaju za Anom Marijom  Knežević, koja je nestala početkom februara ove godine u Madridu.

Tijelo Ane Marije Knežević nije nađeno, ali sve ukazuje na to da je ona ubijena i da je to učinio njen suprug od kog se razvodila.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak potrage nepristupačnih predjela i kanala.

Prvoosumnjičeni za nestanak ove Amerikanke kolumbijskog porijekla jeste njen suprug Srbin David Knežević, koji je nedavno uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Majamiju i on se od tada nalazi u pritvoru.

Kako se vidi na snimku španska policija i FBI tragaju na nepristupačnim terenima, a vide se i policajci u ronilačkim odijelima koji pretražuju kanale i bare, koje se nalaze nedaleko od mjesta gdje je žena posljednji put viđena, prenose srpski mediji.

Istražitelji danima pretražuju teren na nekoliko lokacija, a jedna od njih je u neposrednoj blizini auto-puta na granici sa Francuskom. Na video snimcima se može videti kako se pretražuje i kanal koji se nalazi u tom predjelu.

- Pretražuje se deo uz auto-put u blizini španske i francuske granice. Sumnja se da je osumnjičeni David Knežević, ubio suprugu od koje se razvodio, a potom njeno tijelo stavio u veliki kofer koji je potom bacio u neposrednoj blizini auto-puta - navode lokalni španski mediji i dodaju da je Knežević zločin detaljno isplanirao, ali da je napravio nekoliko kobnih grešaka.

Ana Knežević se prošle godine doselila u glavni grad Španije, nakon stresnog razvoda od Davida Kneževića. Posljednji put je viđena i kontaktirala je prijatelje početkom februara.

U noći njenog nestanka nepoznata maskirana osoba obojila je sigurnosne kamere, a potom je viđena kako sat vremena nakon toga izlazi iz apartmana Ane Knežević u luksuznom dijelu grada, sa koferom u ruci.

Američki organi otkrili su da je David Knežević u Srbiji iznajmio automobil koji je prešao skoro 8.000 kilometara, te da je putovao po Evropi. Identičan automobil viđen je nedaleko od apartmana u kom je boravila Ana Knežević, sa tablicama koje je vlasnik tog dana ranije prijavio da su ukradene. Radnik u prodavnici gdje je kupljen sprej kojim su obojene kamere ispričao je da osoba koja ih je uzela dosta podsjeća na Davida Kneževića.

Državljanin Srbije nalazi se u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama i njemu se na teret stavlja krivično djelo otmica, za koje je zaprećena kazna i do doživotnog zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana