ŠOK: "Folksvagen" razmatra gašenje fabrika u Njemačkoj

GS
ŠOK: "Folksvagen" razmatra gašenje fabrika u Njemačkoj

BERLIN - "Folksvagen" razmatra zatvaranje fabrika u Njemačkoj u pokušaju da smanji troškove i "uštedi dodatnih nekoliko milijardi evra", javio je Rojters, a prenosi RT Balkan.

Kako ocjenjuje "Blumberg", ovo je još jedan u nizu udaraca za vladu njemačkog kancelara Olafa Šolca.

U opticaju su zatvaranje jedne velike fabrike vozila i jedne fabrike dijelova, prenosi britanska agencija pozivajući se na radnički savjet kompanije, koji je najavio "žestoki otpor" planovima izvršnog odbora.

U saopštenju "Folksvagena" se navodi i da su bili prinuđeni da prekinu svoj program poslovne sigurnosti koji je na snazi od 1994. godine, dodajući da će sve predstojeće mjere biti razmotrene sa radničkim savjetom.

Gašenje fabrike u Njemačkoj bilo bi prvo u 87 godina postojanja kompanije, a "Folksvagen" bi dovelo do sukoba sa moćnim sindikatima.

Podsjećamo, u julu je "Folksvagen" objavio da razmatra zatvaranje fabrike luksuznog električnog modela "Audija" u Briselu zbog slabe potražnje.

Krajem prošle godine, njemački proizvođač automobila je najavio i talas ukidanja radnih mjesta, budući da se bori sa visokim troškovima i niskom produktivnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana