Šojgu: Naša pobjeda je, kao i Nova godina - neizbježna

Tanjug
Šojgu: Naša pobjeda je, kao i Nova godina - neizbježna

MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izrazio je u novogodišnjoj čestitki vojnicima uvjerenje da je pobjeda Rusije neizbježna.

-U narednoj godini želim svima dobro zdravlje, snagu, pouzdane i odane drugove i, naravno, vedro nebo! Naša pobjeda je, kao i Nova godina, neizbježna! - istakao je Šojgu u video obraćanju.

On je zahvalio vojnicima na hrabrosti i herojstvu u vršenju vojne dužnosti, prenosi RIA Novosti.

-Vi danas branite ne samo veliku istoriju Rusije, već i njenu svijetlu budućnost. Iza svakog od nas stoji Rusija! - rekao je Šojgu.

Prema njegovim riečima, Rusija se u protekloj godini suočila sa ozbiljnim iskušenjima i 2023. godinu dočekuje u teškoj vojno-političkoj situaciji.

Šojgu je rekao da spoljne sile sada pokušavaju da precrtaju slavnu istoriju i velika dostignuća Rusije, da se ruše spomenici pobednicima nad fašizmom, a da se ratni zločinci podižu na pijedestal, da se sve rusko ukida i skrnavi.

-U takvim okolnostima Nova godina ostaje ne samo dobra tradicija, već dobija i duboko značenje, postajući simbol nade u mirnu budućnost - rekao je Šojgu.

Prema njegovoj ocjeni, „2022. godina će zauvijek ostati upisana u vojne anale Rusije, ispunjene besmrtnim djelima, nesebičnom hrabrošću i herojstvom ruskih vojnika u borbi protiv neonacizma i terorizma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana