Slike pakla u 10 fotografija (FOTO)

GS
Foto: Tanjug

Fotografije pakla i velikog stradanja na ivici Trećeg svjetskog rata, Jerusalim, Gaza, Izrael, Palestina, i sukob koji traje decenijama. Teško da u skorije vrijeme mogu izdvojiti brutalniji sukob u ovim razmjerama, geopolitičkim odnosima i mogućim posljedicama.

Fotografije koje nas vraćaju u ratove koje smo sami prošli, gledali i proživjeli... i po ko zna koji put uče lekcijama koje je ponekad izgleda nemoguće savladati. Ljudska sloboda i pravo na život su uzvišene vrijednosti, ali rat i smrt su posljednja opcija, osim... kada zaista više ništa nije ostalo i kada život vrijedi tek toliko da bi se stradalo i postalo jedna žrtva na papiru, a sve to u nadi i vjeri da će generacije koje dolaze možda živjeti bolje i pravednije.

Nekako mi je kao i svakom roditelju najteže kad gledam fotografije stradanja djece, ali se nadam da smo naučili lekcije, a oni koji nisu, nadam se da hoće. Ni ratovi više nisu kao nekad, ostalo je malo viteštva, a puno ekrana, kamera, aviona i dronova iza kojih se sakrivaju oni koji tako olako uzimaju tuđe živote.

- Molim se za mir, za svako dijete, molim se za Gazu, Jerusalim, Tel  i teško iskustvo sačuvati ovo malo pameti, razuma i ljudskosti što nam je ostalo - napisao je na svom Fejsbuk profilu politikolog Neven Đenadija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana