Skinuta tajnost sa izvještaja: Američka potraga za alternativom Zelenskom

Tanjug
Skinuta tajnost sa izvještaja: Američka potraga za alternativom Zelenskom

MOSKVA - Ruska spoljna obavještajna služba (SVR) dobila je od jednog ruskog državljanina u Kijevu informaciju da Amerikanci traže alternativu ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

"Prema pristiglim podacima, Zapad je izuzetno zabrinut zbog dinamike javnog raspoloženja u Ukrajini. Stejt department i Evropska diplomatska služba navode da među ukrajinskim građanima raste nezadovoljstvo produžavanjem sukoba sa Rusijom, a raste i nepovjerenje u institucije, pogotovo što je nakon isteka petogodišnjeg predsjedničkog mandata 20. maja ove godine Zelenskom opala popularnost", navedeno je u izvještaju, prenosi Tas.

Međutim, kako napominje pomenuti ruski državljanin, Amerikanci i Evropljani bi željeli da Zelenski ostane na funkciji, jer je "umiješan u šeme finansiranja rata koje donose ogroman prihod i predstavnicima kijevskog režima i zapadnim proizvođačima oružja".

U izvještaju je dalje navedeno da su uspostavljeni odgovarajući kontakti sa liderom partija "Evropska solidarnost" Petrom Porošenkom i gradonačelnikom Kijeva, Vitalijem Kličkom.

"Tajno se radi i sa šefom kabineta predsjednika Ukrajine Andrejem Jermakom, bivšim glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim i bivšim predsjednikom Vrhovne rade Dmitrom Razumkovim", navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana