Situacija u Gazi sve teža

SRNA
Situacija u Gazi sve teža

NjUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Guteres izjavio je da je situacija u sjevernoj Gazi sve teža jer Izrael očigledno pojačava svoje vojne operacije.

"Najnovija dešavanja na sjeveru su posebno teška. Svjedoci smo jasnog intenziviranja vojnih operacija Izraela. Zaključak je jasan - nešto suštinski nije u redu u načinu na koji se vodi ovaj rat", upozorio je on.

On je napomenuo da je pisao pismo izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu upozorivši ga da će nacrt izraelskog zakona koji bi spriječio palestinsku agenciju UN za izbjeglice /UNRVA/ da radi na okupiranoj palestinskoj teritoriji biti "katastrofa".

"Takva mjera bi ugušila napore za ublažavanje ljudske patnje i tenzija u Gazi, i zaista, na cijeloj okupiranoj palestinskoj teritoriji. To bi bila dodatna katastrofa pored već sada postojeće katastrofe", rekao je on novinarima.

U julu je izraelski parlament dao preliminarnu saglasnost za nacrt zakona kojim se UNRVA proglašava terorističkom organizacijom i predlaže prekid odnosa sa tim tijelom. Izraelski lideri optužili su UNRVA za saradnju sa militantima Hamasa u Gazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana