Sirski tvrdi: Ukrajina uspostavila vojni štab u ruskoj Kurskoj oblasti

Tanjug
Sirski tvrdi: Ukrajina uspostavila vojni štab u ruskoj Kurskoj oblasti

KIJEV - Vrhovni komandant ukrajinske vojske Oleksandr Sirski saopštio je danas da je Kijev uspostavio vojni štab u okupiranoj ruskoj Kurskoj oblasti, gdje ukrajinske trupe i dalje napreduju uprkos pojačanim ruskim napadima na istok Ukrajine.

-Idemo naprijed u Kurskoj oblasti. Stvorena je vojna komanda koja mora da obezbijedi red i sve potrebe lokalnog stanovništva -naveo je Sirski u pisanoj izjavi na svom Telegram kanalu.

On je dodao da će štabom rukovoditi general-major Eduard Moskaljov, prenosi Rojters.

Sirski je obavijestio predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, u video-snimku koji je objavio ukrajinski lider, da su ukrajinske trupe do sada napredovale 35 kilometara u Kursku oblast, zauzevši 82 naselja i površinu od 1.150 kvadratnih kilometara.

Zelenski je takođe nagovijestio druge moguće ofanzivne akcije na ruskoj teritoriji.

-Moramo jasno da garantujemo na zakonodavnom nivou da će naši ratnici, koji učestvuju, na primjer, u Kurskoj operaciji i koji će učestvovati u svim drugim našim akcijama na teritoriji države agresora, dobiti apsolutno sve predviđene isplate i beneficije - rekao je on u obraćanju objavljenom na Telegramu.

Rusija je saopštila daće pojačati odbranu granice nakon što je stotinama hiljada ljudi naređeno da se evakuišu iz Kurske oblast, posle upada ukrajinskih trupa 6. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana