Širi se Orbanov savez u Evropi

GS
Širi se Orbanov savez u Evropi

Predsednik desničarske Slobodne partije Holandije Gert Vilders najavio je da će njegova partija ući u savez sa novoformiranim klubom u Evropskom parlamentu - Patrioti Evrope.

Savez koji su nedavno formirali mađarski, češki i austrijski desničari postaće tako bogatiji za još jednog člana, a Vilders je na društvenoj mreži X obrazložio razlog ulaska u ovaj savez.

Mi smo PVV patriote, mi volimo svoju naciju. Snažnu i suverenu. Pružamo otpor ilegalnim migracijama. Branimo mir i slobodu. Podržavamo Ukrajinu. Mi štitimo judeo-hrišćansko nasleđe i naše porodice. Želimo udružiti snage u Evropskom parlamentu i ponosno se pridružujemo Patriotama Evrope, poručio je Vilders.

Vildersova partija u novom sazivu Evropskog parlamenta brojaće ukupno šest mesta.

Podsetimo, 30. juna premijer Mađarske Viktor Orban i njegovi saveznici u Evropi potpisali su u Beču Patriotsku deklaraciju.

Patriotski manifest, osim Orbanovog Fidesza, potpisali su i predsednik Slobodne partije Austrije Herbert Kikl te nekadašnji premijer Češke Andrej Babiš (ANO), a nedugo nakon potpisivanja na stranici mađarskog premijera objavljeni su i sami detalji dokumenta.

Prema tekstu Patriotske deklaracije, narodi Evrope dostigli su istorijsku prekretnicu.

- Evropska unija, koja je nekada bila projekat iz snova ukorenjen u želji za pomirenjem nakon razaranja dva svetska rata, okrenula se protiv Evropljana i sada zastupa interese koji su suprotni volji nacija, regiona i malih zajednica koje čine našu evropsku domovinu. Institucije nepoznate evropskim građanima i udaljene od njih, zajedno s tako jakim globalističkim snagama, birokratama koje niko ne bira, lobijima i interesnim grupama, planiraju da zauzmu mesto nacija. Koji je njihov alat za to? Evropska centralna država, navodi se u manifestu, prenosi Kliks.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana