Sinu američkog predsjednika prijeti krivični postupak

Srna
Sinu američkog predsjednika prijeti krivični postupak

Predstavnički dom američkog Kongresa spreman je da nastavi sa procedurom podizanja optužnice protiv Hantera Bajdena, sina predsjednika SAD, jer odbija da svjedoči pred kongresmenima o nezakonitostima u porodičnom biznisu.

"Ako Hanter Bajden pokuša da izbjegne novi poziv za davanje iskaza, ili napravi još jedan javni ispad u vezi sa tim, ići ćemo dalje u pozivanju na odgovornost za nepoštovanje Kongresa SAD" - upozorava Tom Emre, koordinator republikanske većine u Predstavničkom domu.

On napominje da je Hanterovo svjedočenje "ključno za istragu Predstavničkog doma o mogućoj korupciji porodice Bajden".

Kako prenosi "Alter Amerika", pozivajući se na američke tv mreže, dva nadležna odbora Predstavničkog doma spremna su da se sa Hanterom dogovore o novom datumu njegovog svjedočenja i prijete da će ga pozvati na odgovornost ako ponovo bude ignorisao poziv za davanje iskaza".

Sa ovim upozorenjem istupili su republikanski lider u Nadzornom odboru Džejms Komer i njegov partijski kolega Džim Džordan, koji je na čelu Odbora za pravosuđe.

Hanter Bajden je prethodno dva puta ignorisao pozive iz Kongresa SAD. Ali je sada, s obzirom da optužba za nepoštivanje Kongresa podrazumijeva i mogućnost krivičnog gonjenja, njegov advokat Abe Lovel, poslao pismo Kongresu u kojem je naveo da je njegov klijent pristao da se pojavi na Kapitolu.

Glavna pitanja sa kojima će hanter bajden biti suočen ticaće se umiješanosti Džozefa Bajdena u poslovne transakcije svoje uže i šire porodice (sin, brata, sestra...), koja je širom svijeta trgovala njegovim imenom i uticajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana