Sirski: Taktički uspjeh ruske vojske, Ukrajinci sve više dezertiraju

Srna
Sirski: Taktički uspjeh ruske vojske, Ukrajinci sve više dezertiraju

KIJEV - Ruska vojska postiže taktički uspjeh na frontu, dok ukrajinski vojnici sve više dezertiraju i prijete komandantima, izjavio je komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

On je rekao listu “Strana” da ruska strana “jača napore upotrebom novih jedinica sa oklopnom tehnikom, zbog čega periodično postiže taktičke uspjehe”.

Sirski je dodao da je tome doprinijelo toplo i suvo vrijeme, što je omogućilo aktivniju upotrebu teških oklopnih vozila, prenio je “Sputnjik”.

Ukrajinski vojnici se ne potčinjavaju naredbama, prijete komandantima, dezertiraju, napuštaju bojno polje i odbijaju da pucaju, navodi se u naređenju o jačanju discipline u ukrajinskoj vojsci koje je potpisao Sirski.

Ukrajinski komandant smatra da će se linija fronta proširiti i produbiti, ali da će biti zadražana na rijeci Dnjepar.

Sirski je podvukao da je užasna situacija sa snabdijevanjem ukrajinske vojske granatama i municijom, jer zalihe koje je isporučio Zapad brzo ponestaju.

Ruske oružane snage zauzele su “povoljnije pozicije” u pravcu Donjecka, dok su ukrajinske trupe izgubile više od 500 vojnika i određenu količinu opreme u posljednja 24 časa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je ruska armija preuzela kontrolu nad selom Pervomajskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici i da su ukrajinske trupe izgubile 235 pripadnika u pravcu Avdejevke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana