Serijski ubica uhapšen dok je gledao finale Eura: Traže se tijela ubijenih žena

GS
Serijski ubica uhapšen dok je gledao finale Eura: Traže se tijela ubijenih žena

Kenijska policija uhapsila je 33-godišnjeg muškarca koji je priznao da je ubio 42 žene.

Policija je uhapsila Džumasija Kaluša u nedjelju dok je u kafiću gledao finale Evropskog prvenstva u fudbalu. Nakon hapšenja priznao je ubistva 42 žene. Hapšenje je uslijedilo nakon što su na jednom deponiji otkrivena tijela i dijelovi tijela.

"Po hapšenju, osumnjičeni je odveo policajce do svoje jednosobne iznajmljene kuće u Kvaeru, koja se nalazi oko 100 metara od mjesta zločina gdje su pronađena tijela i dijelovi tijela", navedeno je iz policije.

Tokom ispitivanja, ubica je priznao ubistva, tvrdeći da je namamio, ubio i bacio tijela 42 žene na deponiju. Ubistva su se desila od 2022. do jula ove godine.

Njegova prva žrtva je navodno bila njegova supruga Imelda Džudit Kelenja, koju je zadavio i raskomadao prije nego što je odložio njeno tijelo na tom mjestu. Priznao je da je na sličan način ubio sve svoje žrtve.

Očekuje se da će se osumnjičeni pojaviti na sudu u utorak kako bi se suočio s optužbama u vezi s jezivim otkrićima na deponiji Mukuru.

Ovaj razvoj događaja dolazi nakon intenzivnog bijesa javnosti i poziva na pravdu nakon otkrivanja raskomadanih tijela na odlagalištu Kvare u sirotinjskom naselju Mukuru u Nairobiju.

Tijela su pronađena u najlonskim vrećama.

Smetlište se i dalje pretražuje, a policija poziva porodice nestalih osoba da se jave u najbliže policijske stanice. Udruženja za ljudska prava pozivaju da se u Keniji uspostavi datoteka nestalih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana