"Šerijatska policija" u srednjim školama

Srna
Foto: Ilustracija

BIJELjINA- U srednjoj školi u njemačkom gradu Nesu pojavila se "šerijatska policija", koja maltretira učenice svih vjera i zahtijeva od njih da nose hidžab /vjerske marame/.

Policijska istraga u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija usmjerena je na grupu učenika muslimana, koja je djelovala kao vjerska policija.

"Rajniše post" piše da je grupa srednjoškolaca vršila snažan pritisak na druge učenike da se ponašaju u skladu sa zahtjevima muslimanskog načina života i šerijata.

Ta grupa pokušavala je usmjeriti kolege na polnu segregaciju, uvođenje prostorija za molitvu i marama za glavu za sve žene u školi.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Rajna-Vestfalije Herbert Rojl navodi da društvo "ne bi trebalo da dopusti da najmlađa djeca padnu u ruke ekstremističkih grupa putem propagande".

Ovo je trend među mladim muslimanima u Njemačkoj – oni prisiljavaju i katolkinje da nose hidžab.

U Udruženju za obrazovanje u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija upozoravaju na trend među mladim muslimanima da se sve više kreću prema konzervativnim tumačenjima islama, a zatim to pokušavaju uvesti u njemačke škole.

Slično se dogodilo u junu 2023. u gimnaziji u Bonu.

Muslimanski učenici su i tamo maltretirali svoje kolege iz razreda, naročito učenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana