Saslušan suprug nestale Ane Knežević

G.S
Saslušan suprug nestale Ane Knežević

MAJAMI - David Knežević (36), izjasnio se o krivici tokom kratkog saslušanja u federalnom sudu u Majamiju.

Njega je FBI uhapsio 4. maja na međunarodnom aerodromu u Majamiju kada se vraćao iz rodne Srbije.

On se federalno tereti za otmicu svoje 40-godišnje supruge Ane Knežević, koja se vodi kao nestala.

Biznismen iz Južne Floride, optužen za nestanak svoje supruge u Španiji, izjasnio se u ponedjeljak da nije kriv nakon što su federalni tužioci doveli u pitanje njegovu prodaju nekoliko nekretnina neposredno prije njenog nestanka, rekavši da bi mu milionski prihodi omogućili da pobjegne ako bude pušten uz kauciju.

Tužioci i porodica Ane Knežević vjeruju da je Amerikanka iz Kolumbije mrtva, iako njen muž nije optužen za njeno ubistvo. Tužioci u sudskim podnescima nazvali su dokaze protiv njega „snažnim“. Ali Džejn Vajntraub, Kneževićeva advokatica, dovela je u pitanje dokaze i planira da traži njegovo oslobađanje.

U sudskim podnescima krajem prošle nedjelje, tužioci su tvrdili da Knežević treba da ostane u zatvoru do suđenja, rekavši da on predstavlja i opasnost za zajednicu.

Stanovnik Fort Loderdejla, koji ima dvojno državljanstvo u SAD i Srbiji, prodao je šest kuća za iznajmljivanje u Južnoj Floridi jednom kupcu, mjesec dana prije nego što je Ana Knežević nestala iz svog stana u Madridu 2. februara. Prodao je drugu drugom kupcu tri nedjelje nakon, pokazuju zapisi okruga Brovard.

Advokatica je osporila da Knežević ima novca od tih kuća, rekavši „Asošiejted presu“ u prošlonedjeljnom intervjuu da njen klijent ima malo likvidnih sredstava — druge hipoteke ne dospijevaju na naplatu do 2027. godine. Ta likvidna imovina koju ima sada je vezana u sudskom postupku koji su pokrenuli rođaci njegove nestale supruge, rekla je. Par, koji je takođe posjedovao kompjutersku firmu, u braku je 13 godina.

„Nije dobio gotovinu“ od prodaje imovine, rekla je.

Anina porodica je rekla da je raspodjela imovine bila uzavrela i da ga se Ana plašila dok se borila protiv tvrdnje da David zaslužuje većinu njihove imovine. Vajntraubova to osporava, rekavši da je to bio prijateljski razlaz i da su finansijski aranžmani u toku.</span>

Ana Knežević se preselila u Španiju krajem decembra. Nestala je pet nedjelja kasnije nakon što se muškarac ušunjao u njenu stambenu zgradu u Madridu i onemogućio sigurnosnu kameru farbajući sočivo sprejem. Čovjek je kasnije viđen kako izlazi sa koferom iz zgrade.

Tužioci kažu da imaju čvrste dokaze da je Knežević bio čovjek koji je ušao u zgradu. Kažu da je šest dana prije Aninog nestanka doletio u Tursku iz Majamija, a zatim odmah otputovao u rodnu Srbiju. Tamo je iznajmio automobil Pežo. Kamera ga je snimila i u prodavnici kako kupuje samoljepljivu traku i istu marku spreja kojom je poprskana kamera u Aninoj zgradi.

Tužioci navode da je muškarac sa kacigom iste visine i i da ima iste obrve kao Knežević i da je njegov mobilni telefon povezan sa Fejsbukom iz Madrida. Vajntraubova je u ponedjeljak rekla da se njen klijent i dalje nada da će se njegova žena pojaviti „i da će se ova noćna mora“ završiti.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana