Šareni baloni na ruševinama u Turskoj u spomen na stradalu djecu

Agencije
Šareni baloni na ruševinama u Turskoj u spomen na stradalu djecu

HATAJ - Članovi dječijeg udruženja Ogun Abi pokrenuli su događaj koji je privukao pažnju svih - oni kače šarene balone na ruševine u znak sećanja na djecu koja su izgubila život u razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku 6. februara.

Članovi identifikuju lokacije na kojima su stradala djeca i ostavljaju balone na ulazima u ruševine.

-Ovdje smo izgubili mnogo anđela. Kačimo balone u ime djece koja su ovde izgubila život. Svaki balon ovde predstavlja jedno dijete - kaže osnivač udruženja Ogun Sever Okur.

Navodeći da pokušavaju da isporuče balone u sve dijelove Hataja, Okur je rekao da pokušavaju da očuvaju sjećanje na djecu koja su izgubila život.

-Volio bih da možemo da stavimo ove balone u ruke djece. Nažalost, izgubili smo našu djecu. Ovo je bio vrtić i mnogo djece je živjelo u zgradi - rekao je on.

Napominje da su učestvovali u potrazi i spasavanjauu Adani i Hataju u prvoj nedjelji zemljotresa, Okur je rekao da ga je slomio bol dok je primao tijela djece.

-Svi se ponašaju kao da je to normalno, ali bol je svakim danom sve jači. Iz olupine izlaze dječje igračke i papuče. Ovaj bol je nešto što se ne može objasniti - rekao je on.

Hataj je jedan od gradova koji su najviše pogođeni zemljotresima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana