Saliven: Čini se da je napad Irana na Izrael odbijen, pratimo situaciju

Tanjug
Foto: Printskrin

VAŠINGTON - Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven izjavio je večeras da se čini da je napad Irana na Izrael odbijen, iako administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena i dalje prati situaciju.

Saliven je osudio napad Irana balističkim raketama na Izrael kao značajnu eskalaciju, dodajući da izgleda da je Izrael pobijedio bez gubitaka života.

"Ovo je značajna eskalacija od strane Irana, značajan događaj, a podjednako je značajno i to što smo uspjeli da iskoračimo sa Izraelom i stvorimo situaciju u kojoj niko u Izraelu nije stradao u ovom napadu", rekao je Saliven novinarima u Bijeloj kući.

Prema njegovim riječima, SAD su jasno stavile do znanja da će biti teških posljedica za ovaj napad i da će raditi sa Izraelom na tome.

Saliven je istakao da administracija predsjednika Bajdena još prati situaciju i konsultuje se sa Izraelcima o sljedećim koracima u smislu odgovora.

Iranska revolucionarna garda saopštila je ranije večeras da je lansirala desetine raketa na Izrael i da će se Izrael ponovo naći na meti napada ako odgovori. 

Navedeno je da je lansiranje raketa odgovor za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamjenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana.

Povezane vijesti

Izraelska vojska: Upravo su lansirane rakete iz Irana na Izrael! (FOTO)

Prvi snimci napada: Iran ispalio više od 100 balističkih raketa na Izrael (VIDEO)

Iran potvrdio da je pokrenuo napad na Izrael: Ovo je osveta za smrt vođa Hamasa i Hezbolaha

Iranski zvaničnik: Hamenei dao naređenje za lansiranje raketa na Izrael

Bijela kuća: Bajden naredio američkoj vojsci da pomogne u odbrani Izraela

Tramp: Rat je mogao da se spriječi

Izraelska vojska tvrdi da je raketni napad Irana završen: Građanima dozvoljeno da napuste skloništa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana