Šalili se na račun Lavrova pa razljutili Afrikance

Srna
Šalili se na račun Lavrova pa razljutili Afrikance

BIJELjINA- Njemačka se izvinila zbog šale o leopardu, namijenjene ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, koja je uvrijedila Afrikance.

Njemačko Ministarstvo spoljnih poslova pokušalo je putem "Tvitera" da se našali reagujući na turneju Lavrova po Africi - kontinentu koji nije uveo sankcije Rusiji.

Napisali su da Lavrov "nije tamo da traži leoparde, već da pokušava opravdati rusku invaziju na Ukrajinu".

Objava i simbol koji je njemačko Ministarstvo spoljnih poslova koristilo na svom službenom "Tviteru" aludira na odluku Njemačke da pošalje neke od svojih naprednih tenkova "Leopard dva" u Ukrajinu, kao pomoć u ratu protiv Rusije.

Ali, viši funkcioner Afričke unije Eba Kalondo uvrijedio se i upozorio da se na ovaj način njegov kontinent predstavlja samo kao - kontinent divljih životinja, prenose portali.

Kalondo, portparol predsjednika Afričke unije Muse Fakija Mahamata, odgovorio je na objavu njemačke vlade, pitajući - Da li su Afrika, njeni ljudi i divlje životinje "samo šala" za Njemačku?

"Spoljna politika nije šala i ne bi se trebala koristiti za prikupljanje jeftinih geopolitičkih bodova", napisao je Kalondo.

Njemačko ministarstvo spoljnih poslova odmah se izvinilo uz objašnjenje da objava nije imala namjeru da ih uvrijedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana