Saks: U Demokratskoj stranci SAD vlada haos

Tanjug
Saks: U Demokratskoj stranci SAD vlada haos

VAŠINGTON - Američki milijarder Dejvid Saks ocenio je da u Demokratskoj stranci SAD vlada haos zbog, kako navodi, skrivanja istine o stanju predsjednika Džozefa Bajdena.

-Jedna stranka je ujedinjena jer je prošle godine održala snažne predizbore i omogućila biračima da izaberu svog lidera. Druga je u haosu jer je sakrila istinu o stanju predsjednika i namještala predizbore u njegovu korist, sprečavajući da se pojave alternative -napisao je Saks na platformi Iks.

Prethodno je guvernerka američke države Masačusets Maura Hili iz redova demokrata otvoreno pozvala Bajdena da posluša američki narod i razmisli o napuštanju izborne trke.

Početkom jula, demokratski kongresmen Lojd Doget postao je prvi aktivni član Predstavničkog doma koji je pozvao Bajdena da se povuče. Doget je istakao da je Bajden vrijedno radio za dobrobit Sjedinjenih Američkih Država, ali da je sada inferiorniji u odnosu na republikanca Donalda Trampa u istraživanjima javnog mnjenja, a da debate koje su vođene nisu promijenile situaciju. Američki mediji saglasni su u ocjeni da je Bajden bio loš na prvoj debati sa republikancem Donaldom Trampom, koja je održana 28. juna u Atlanti. Druga debata zakazana je za 10. septembar.

Američki predsjednički izbori biće održani 5. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana