SAD: Troje ubijenih, osmoro ranjeno u masovnoj pucnjavi na parkingu

Tanjug
Foto: Jahu

FORT VORT - Najmanje tri osobe su ubijene, a osam ranjeno u masovnoj pucnjavi u Fort Vortu u Teksasu nakon lokalnog festivala, rekli su zvaničnici u utorak, u najnovijem incidentu oružanog nasilja oko praznika 4. jula.

Pucnjava se dogodila u ponedjeljak nešto prije ponoći na parkingu, potvrdila je policija u utorak.

Jedna je osoba proglašena mrtvom na mjestu nesreće, a dvije su umrle u bolnici, dok je dodatnih osam osoba hospitalizovano, ali njihovo stanje nije poznato, izvijestio je "CBS Njuz". Podružnica "ABC Njuza" rekla je da je 10 žrtava bilo odraslih, a jedna je bila maloljetnik.

Pucnjava se dogodila u naselju Komo u Fort Vortu nekoliko sati nakon završetka godišnjeg KomoFesta. Festival je proslava praznika 4. jula na koji Sjedinjene Države slave svoju nezavisnost.

Motiv pucnjave i broj osumnjičenih za sada nisu jasni. Nema hapšenja.

"Ne znamo je li ovo povezano s domaćim okolnostima, je li povezano s bandama. U ovom je trenutku prerano reći", rekao je Šaun Marej, viši zvaničnik policijske uprave Fort Vorta.

Sjedinjene Države bore se s velikim brojem masovnih pucnjava i incidenata oružanog nasilja. Do sada je u 2023. u zemlji bilo više od 340 masovnih pucnjava, prema podacima koje je prikupila Arhiva oružanog nasilja, koja definiše masovnu pucnjavu kao incident u kojem su najmanje četiri osobe upucane, isključujući strijelca, prenosi "Indija Tudej".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana