SAD: Smrtonosna mećava u Bafalu odnijela najmanje 13 života

GS
SAD: Smrtonosna mećava u Bafalu odnijela najmanje 13 života

NjUJORK - Najgora mećava u posljednjih 45 godina pogodila je za vikend grad Bafalo u državi Njujork, a u njoj je stradalo najmanje 13 ljudi.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da raste, jer su se tek danas stekli vremeneski uslovi da spasilačke službe u punom kapacitetu otkrivaju tijela preminulih u smetovima snijega i automobilima na putu.

Smrtonosna mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne snježne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama, prenosi Rojters.

Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinijela tome da posljedice vremenskih nepogoda ovdje budu još gore nego u drugim dijelovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave. Vremenska prognoza ne sluti na dobro, jer se očekuje da poslije današnjeg kratkog zatišja snijeg opet počne da pada u utorak.

Guvernerka države Njujork Keti Hočul izjavila je da je ovo katastrofa koja se dešava jednom u životu i koja će vjerovatno ući u istoriju kao “Mećava 22”. Najsnažija mećava u istoriji zadesila je Bafalo 1977. godine, kada je ubila skoro 30 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana