SAD osudile teroristički napad: Nasilje nema opravdanje

Srna
SAD osudile teroristički napad: Nasilje nema opravdanje

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken osudio je danas palestinski napad na sinagogu u istočnom Jerusalimu, rekavši da nasilni akti odmazde nemaju opravdanje.

Blinken je istakao da “nasilna odmazda nad civilima nikada nije opravdana” i da je “odgovornost svakog da preduzme korake da smiri tenzije, a ne da ih rasplamsava”.

- Napad u petak (27. januara) bio je više od napada na pojedince, to je bio i napad na univerzalni čin praktikovanja vjere. Mi to najoštrije osuđujemo - naveo je Blinken, što je obbjavljeno po njegovom dolasku u Tel Aviv u okviru trodnevnog putovanja na Bliski istok.

On je dodao da SAD osuđuju i teroristički napad u subotu, 28. januara, u Jerusalimu u kojem su ranjeni otac i sin.

Izraelska policija saopštila je da se u petak dogodio teroristički napad na sinagogu u istočnom Jerusalimu u naselju Neve Jakov, kada je u pucnjavi ubijeno sedam osoba. Napadač, 21-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima, ubijen je u sukobu sa policijom.

Napadi u petak i subotu izvedeni su kao odgovor na ubistvo 10 Palestinaca - devet u izbjegličkom kampu Dženin i jednog u gradu Al Ram za vrijeme racije izraelskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana