SAD: Nećemo oklijevati da uvedemo dodatne sankcije Rusiji i Sjevernoj Koreji

Tanjug
SAD: Nećemo oklijevati da uvedemo dodatne sankcije Rusiji i Sjevernoj Koreji

VAŠINGTON - Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena ''neće oklijevati'' da uvede dodatne sankcije Rusiji i Sjevernoj Koreji ako zaključe bilo kakve nove poslove sa oružjem, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

-Već smo preduzeli niz akcija da sankcionišemo entitete koji su posredovali u prodaji oružja između Sjeverne Koreje i Rusije i nećemo oklijevati da uvedemo dodatne mjere ako to bude potrebno - rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Miler je ocenio da je ''zabrinjavajuće'' što Rusija i Sjeverna Koreja razgovaraju o povećanju saradnje koja bi, kako je rekao, mogla da naruši rezolucije Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SBUN)“.

- Kada vidite nešto što izgleda kao povećana saradnja i, vjerovatno, vojni transferi, to je prilično zabrinjavajuće i potencijalno bi predstavljalo kršenje više rezolucija  -  rekao je portparol.

Predsjednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džon Un, sastali su se juče na kosmodromu Vostočni, u Rusiji.

Javljeno je da je sa Kimom u Rusiju pošao i Jo Čun Rijong, zvaničnik vladajuće stranke koji se Kimu takođe bio pridružio u nedavnim obilascima fabrika za proizvodnju artiljerijskih granata i projektila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana