SAD ne isključuju nove sankcije Venecueli nakon objave Madurove pobjede

Tanjug
SAD ne isključuju nove sankcije Venecueli nakon objave Madurove pobjede

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena izrazila je sumnju u pobjedu venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura na izborima i razmatra uvođenje novih sankcija toj zemlji, prenosi Rojters, pozivajući se na izjave neimenovanih američkih zvaničnika.

Vašington sumnja u rezultate glasanja, kojim je Maduro proglašen pobjednikom i zahtijeva objavljivanje detaljnog prebrojavanja glasova, naveli su izvori.

Nezavisne izlazne ankete pokazale su pobjedu opozicije, a Madurov protivnik Edmundo Gonzales tvrdi da je on pravi pobjednik. Američki zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da bez objavljivanja detaljnog prebrojavanja glasova međunarodna zajednica ne želi da prizna najavljeni rezultat.

Oni su objasnili da će Vašington svoju politiku sankcija protiv Venecuele procjenjivati „u zavisnosti od djelovanja Madurovog režima u budućnosti“.

U nedjelju su u Venecueli održani predsjednički izbori na kojima su i aktuelni predsjednik Nikolas Maduro i glavni opozicioni kandidat Edmundo Gonzales proglasili pobjedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana