Ruskinji 21 godina zatvora, pokušala otrovati “dvojnicu”

G.S.
Viktorija (desno) i Olga (lijevo)
Foto: Društvene mreže | Viktorija (desno) i Olga (lijevo)

NjUJORK - Ruskinja Viktorija Nasirova (47), koja živi u Njujorku, osuđena je na 21 godinu zatvora zbog pokušaja ubistva svoje kozmetičarke s ciljem da joj ukrade identitet.

Nasirova je, kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), pokušala da ubije Ukrajinku Olgu Cvik 28. avgusta 2016. godine davši joj komad torte od sira zatrovan jakim sedativom fenazepamom, prije nego što je ukrala njen pasoš i radnu dozvolu u SAD.

Kad joj je u sudu u njujorškoj četvrti Kvins saopštena presuda, Nasirova je opsovala sudiju. 

Kozmetičarka je preživjela pokušaj trovanja, a kad se vratila iz bolnice, otkrila je kako su joj ukradeni dokumenti. 

Nasirova i Cvik su u vrijeme pokušaja ubistva izgledale prilično slično jer su obe imale tamnu kosu i sličan ten i obe su govorile ruski jezik.  

Na dan pokušaja ubistva, optužena je otišla u kuću Cvikove s tortom od sira. Sama je pojela dva komada, a treću, otrovnu krišku ponudila je tada 35-godišnjoj žrtvi, piše BBC. 

Cvik je pojela komad torte, poslije čega je počela da povraća. 

- Prije nego što se onesvijestila, posljednje sjećanje žene bilo je da je vidjela optuženu kako hoda po njenoj sobi - izjavila je tužilac Melinda Kac tokom suđenja. 

Cvik je u besvjesnom stanju pronašao njen prijatelj sledećeg dana. Na sebi je imala samo donji veš, a oko nje su bile razbacane tablete kako bi se ostavio utisak da je pokušala da izvrši samoubistvo.  

Kad se oporavila i vratila kući, primijetila je kako su joj nestali ukrajinski pasoš i američka radna dozvola, nakit i oko 4.000 dolara u gotovini.   

Nasirova je već od ranije imala problema sa zakonom. Interpol je 2015. za njom raspisao crvenu potjernicu zbog ubistva žene u Rusiji godinu dana ranije, kojoj je ukrala životnu ušteđevinu. 

Nasirova, za koju američki mediji izvještavaju da je bivša domina, takođe je optužena da je drogirala i pljačkala muškarce koje je upoznala na sajtovima za upoznavanje. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana