Ruske vazdušne snage izvele noćas kombinovani raketni napad

Agencije
Ruske vazdušne snage izvele noćas kombinovani raketni napad

KIJEV - Ruske vazdušno-raketne snage izvele su rano jutros kombinovani napad krstarećim i balističkim projektilima na Kijev, saopštila je uprava glavnog grada Ukrajine.

Navodi se da su krstareći projektili vjerovatno bile rakete Ks-101 koje su, po svemu sudeći, lansirane oko tri sata ujutru sa strateških bombardera Tu-95MS iz regiona Saratov u Ruskoj Federaciji, prenosi agencija UNIAN.

- Ruske snage su lansirale i balističke rakete KN-24/Iskander-M na Kijev i njegova predgrađa, navodi se u saopštenju kijevskih vlasti.

Prema preliminarnim procjenama, ukrajinske PVO snage su uništile više desetina krstarećih, desetak balističkih projektila i jedan jurišni dron.

U okrugu Golosejevski zabilježen je pad krhotina, pričinjena je šteta na nestambenim objektima, a ostaci uništenih raketa su pali u Svjatošinskom, Dnjeparskom i Ševčenkovskom okrugu.

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, precizirao je da su u Svjatošinskom okrugu četiri automobila zapaljena nakon pada dijelova projektila, u Golosejevskom je oštećena nestambena zgrada, a u Svjatošinskom zgrada magacina.

Kličko je dodao i da je u okrugu Ševčenko izbio požar, ali sve lokalne službe normalno funkcionišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana