Ruska vojska odbila 61 napad ukrajinskih snaga protekle nedelje

GS/Agencije
Foto: Life.ru

MOSKVA/KIJEV - Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 607.

Tokom vikenda u Krivom Rogu uništena su skladišta municije ukrajinske vojske, a na aerodromu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti uništeno avionsko oružje. Kod Hersona spriječen pokušaj ukrajinskih diverzantskih grupa da pređu Dnjepar.


Maročko: Ruske snage prošle nedelje odbile 61 napad ukrajinskih trupa na južno-donjeckom, krasnolimanskom i kupjanskom dijelu fronta

Ruske snage su prošle nedelje odbile 61 napad ukrajinskih trupa na južno-donjeckom, krasnolimanskom i kupjanskom dijelu fronta, izjavio je za Sputnjik potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko, pozivajući se na izvore.

Maročko je naveo da su ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine u protekloj sedmici iznosili do četiri hiljade ljudi, 26 tenkova, 62 jedinice raznih borbenih oklopnih vozila i 51 artiljerijski sistem i oruđe.

DNR: Ukrajinske snage ispalile tri kasetne granate kalibra 155 milimetara na Donjeck

Ukrajinske snage ispalile su u 5.50 časova tri kasetne granate kalibra 155 milimetara na Donjeck, navodi se na Telegramu predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

Gagin: Ukrajinska vojska već je pretrpila velike gubitke u protekle dve-tri nedelje

U protekle dve-tri nedelje, od početka aktivnih dejstava ruskih snaga na frontu, ukrajinska vojska već je pretrpila velike gubitke, a takođe počinju da presušuju rezerve stranog naoružanja, izjavio je savetnik šefa DNR Jan Gagin za Sputnjik.

On je istakao da je ukrajinska vojska izgubila prilično veliki broj vojnika.

„Ova cifra se mjeri hiljadama. A ako se govori o gubicima u tehnici, radi se o stotinama (jedinica). To je prilično mnogo“, rekao je Gagin.

Prema njegovim riječima, kijevske rezerve stranog naoružanja „počinju da presušuju“.

„A bez nove pomoći, Ukrajina, naravno, neće preživjeti ni u kom slučaju. Mi to shvatamo. I oni to shvataju, stoga su u Kijevu ponovo zabrinuti kako bi privukli pažnju na sebe, kako bi vratili naklonost gazde u vidu (američkog predsjednika Džozefa) Bajdena i drugih šefova država NATO-a i kako bi ponovo nastavili da dobijaju oružje i novac za rat“, rekao je sagovornik agencije.

Ruske snage na južnodonjeckom pravcu uništile mjesta koncentrisanja ukrajinskih vojnika

Ruske snage su na južnodonjeckom pravcu uništile mjesta koncentrisanja ukrajinskih vojnika. Ubijeno je ili ranjeno više od 200 vojnika, uništen jedan tenk i punkt upravljanja dronovima, izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe „Istok“ Oleg Čehov.

On je dodao da su na istom pravcu ruske jedinice spriječile pokušaj rotacije jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Novomajorskom okrugu. Uradni dron uništio je vozilo sa ukrajinskim vojnicima. Tokom protivbaterijske borbe uništen je višecjevni raketni sistem BM-21 „grad“ i sedam minobacačkih odreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana