Ruska vojska kod Pokrovska oštetila važan most za dopremanje pojačanja Ukrajincima

G.S.
Foto: Ilustracija

POKROVSK - Ruska vojska trenutno sve svoje napore usmjerava na izolaciju borbenog područja u Pokrovsku i okolini.

Konkretno, prije nekoliko dana Oružane snage Rusije su pod strogom kontrolom vatre uzele zapadne izlaze iz grada, a sada postoje izveštaji o ozbiljnom oštećenju mosta na auto-putu E-50, koji je ukrajinska vojska koristila za prebacivanje tereta i ljudstva sa teritorije Dnjepropetrovske oblasti.

Kako objašnjavaju stručnjaci, upravo duž ovog nadvožnjaka Oružane snage Ukrajine su prebacile ljudstvo, opremu i municiju u Pokrovsk.

 

Zbog toga će oštećenje transportne arterije značajno otežati položaj ukrajinskih jedinica na ovoj dionici fronta. Sada će biti teže prebacivanje pojačanja, što znači da otpor ukrajinskih snaga može da oslabi, prenosi Kurir.

Most na izlazu iz Pokrovska onesposobljen tek poslije dva masovna udara. Prvi je izveden rano ujutru 5. septembra. A drugi je bio kasno uveče istog dana. Dodajmo da se prije nekoliko dana saznalo da je ukrajinska vojna komanda prebacila pojačanje u Pokrovsk. Štaviše, saopšteno je da je Zelenski, kako bi zadržao ovaj grad, dozvolio glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine Sirskom da koristi strateške rezerve.

Međutim, suprotno očekivanjima ukrajinske vojne komande, ruska vojska se do sada uzdržavala od direktnog napada na Pokrovsk. Trenutno, prema lokalnim izveštajima, pokušavaju da zaobiđu ovo naselje. Da bi to uradile, ruske snage jurišaju na visove između naselja Cukurino i Gornjak.

Oficiri ukrajinske vojske naglašavaju da će, ukoliko ruske trupe uspiju da ostvare svoj plan, ionako ne najbolji položaj Oružanih snaga Ukrajine u Pokrovskoj oblasti postati kritičan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana