Ruska vojska formira tri nove grupe snaga!

Tanjug
Ruska vojska formira tri nove grupe snaga!

Ruska vojska forimiraće tri nove grupe snaga: "Belgorod", "Kursk" i "Brajnsk", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Istovremeno, zamenik ministra odbrane general-pukovnik Junus Bek Jevkurov imenovan je za zamjenika rukovodioca Koordinacionog savjeta za vojnu bezbjednost tri pogranične oblasti.

To su odluke saopštene tokom sastanka Kooridnacionog savjeta za vojnu bezbjednost tri pogranične oblasti kojim je predsjedavao ministar odbrane Andrej Belousov.

On je precizirao da se Jevkurov nalazi u Kurskoj oblasti.

"U Nacionalnom centru uprave odbranom RF oformljena je specijalna operativna grupa čiji su zadaci: prikupljanje, analiza pitanja iz regiona i kontrola njihovog rješavanja", rekao je ministar.

On je članovima Koordinacionog savjeta poručio da 24 sata dnevno budu na vezi sa regionima. Operativna grupa dobila je 25 pitanja koja se tiču obezbjeđivanja državne granice.

Belousov je rekao da će lično rješavati najsloženije zadatke u vezi sa vojnom bezbjednošću Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti.

Kako je saopšteno, predstavnik Generalštaba ruske vojske i komandanti ove tri grupe biće odgovorni za zaštitu tih oblasti od napada dronovima i drugim sredstvima.

Takođe je saopšteno da je su riješeni su problemi isporuke dronova, generatora, kvadrocikala, termovizijskih kamera za Belgorodsku oblast.

U Kursku oblast isporučena je tražena količina bespilotnih letjelica, oružja za borbu protiv dronova, sredstava za radioelektronsku borbu, male trafo-stanice.

Brjanska oblast će 21. avgusta dobiti radare i sisteme za suprotstavljanje dronovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana