Ruska kompanija isplatiće nagradu za prvi oboreni F-16, evo koliko daju

Tanjug
Ruska kompanija isplatiće nagradu za prvi oboreni F-16, evo koliko daju

MOSKVA - Ruska kompanija Fores namjerava da isplati nagradu od 15 miliona rubalja ruskim borcima koji unište prvi američki borbeni avion F-16 u zoni specijalne operacije, saopštio je Ilja Potanin, zamjenik izvršnog direktora te kompanije.

-Biće i nagrade za uništenje borbenih aviona F-15 i F-16. Za uništenje prvog aviona nagrada će biti 15 miliona rubalja (nešto više od 155 hiljada evra - rekao je on prilikom obraćanja vojnicima borbene grupe Centar povodom isplate sredstava za uništavanje zapadnih tenkova na ratištu u Ukrajini, prenosi agencija TASS. Ranije je i generalni direktor kompanije Sergej Šmotjev na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potvrdio za rusku agenciju da će biti dodijeljena nagrada od 15 miliona rubalja za prvi oboreni lovački avion F-16.

Pres-služba Bele kuće objavila je 10. jula zajedničku izjavu lidera Danske, Holandije i Sjedinjenih Država o planovima za isporuku borbenih aviona F-16 Ukrajini.

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je da saveznici u NATO rade na tome da "ukrajinski piloti koriste F-16 već ovog ljeta".

U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin je naglasio da snabdijevanje Ukrajine novim naoružanjem, uključujući i borbene avione F-16, neće promijeniti situaciju na frontu, već će dovesti do odlaganja sukoba. Putin je takođe je napomenuo da će ovi lovci, ako se pojave u sastavu Oružanih snaga Ukrajine "gorjeti na isti način kao i druga vojna tehnika koju reklamira Zapad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana