Ruska FSB privela ukrajinske agente koji su planirali sabotaže na Crnomorsku flotu

Tanjug
Ruska FSB privela ukrajinske agente koji su planirali sabotaže na Crnomorsku flotu

MOSKVA - Ukrajinski diverzanati koji su pripremali sabotaže i terorističke napade protiv Crnomorske flote privedeni su u Sevastopolju, saopšteno je danas iz Federalne službe bezbjednosti Rusije (FSB).

-Federalna služba bezbjednosti Rusije razotkrila je ukrajinsku diverzantsku grupu u gradu Sevastopolju, oformljenu za vršenje sabotaža i terorističkih akcija protiv vojnog osoblja ruske Crnomorske flote kao i objekata vojne, transportne i energetske infrastrukture u tom regionu - navodi se u saopštenju FSB, prenosi RIA Novosti.

Navodi se da je pet agenata SBU i Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, regrutovano u regionu Zaporožja.

Tokom pretresa objekata koje su koristili ukrajinski diverzanti, kako je saopšteno, pronađene su tri improvizovane eksplozivne naprave spremne za upotrebu, plastični eksploziv iz Velike Britanije težine oko pet kilograma, 600 grama TNT-a, električni detonatori za vojne svrhe i mehanizmi za aktiviranje eksplozivnih naprava.

Ukupno su otkrivena tri skrovišta u koja su ukrajinski diverzanti poštom i autobuskim prevozom dostavljali eksplozivne naprave i oružje iz Ukrajine.

-Fotografije sa koordinatama skrovišta poslate su ukrajinskim službama koje su potom diverzantima davale zadatke za vršenje konkretnih sabotaža i terorističkih napada - navodi se u saopštenju FSB i dodaje da su uhapšeni ukrajinski diverzanti bili pod prismotrom, iako su ukrajinske specijalne službe bile uvjerene u njihovu bezbjednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana