Ruska armija preuzela kontrolu nad selom Levadne u Zaporoškoj oblasti

Tanjug
Ruska armija preuzela kontrolu nad selom Levadne u Zaporoškoj oblasti

MOSKVA - Oružane snage Rusije (OS) saopštile su danas da su preuzele kontrolu nad selom Levadne u Zaporoškoj oblasti.

„Jedinice grupe trupa Istok oslobodile su selo Levadno u oblasti Zaporožja i zauzele povoljnije položaje“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

 Dodaje se da su tri brigade ukrajinske vojske poražene u ljudstvu i tehnici u Dobrovolju u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i u Temirovki u Zaporoškoj oblasti, prenosi Izvestija.

 Rusko Ministarstvo navodi da su ukrajinske snage izgubile do 120 vojnika, jedan oklopni transporter, četiri vozila, samohodni artiljerijski sistem Bogdan 155 mm i francuski Cezar.

 „Ruske oružane snage su uz pomoć avijacije, dronova i artiljerije savladale koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike u 119 regiona.“, navodi se u saopštenju.

 Predsjednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta, kopredsjednik Koordinacionog savjeta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov rekao je u nedjelju da su Oružane snage Rusije probile odbranu Oružane snage Ukrajine (AFU) iznad sjeverne periferije sela Levadne u Zaporoškoj oblasti.

 Istog dana, jedinice ruske grupe trupa „Centar“ oslobodile su selo Mihajlovku u DNR.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana