​​​​​​​Rusija: Ukrajina granatirala Riljsk kasetnom municijom

GS/Agencije
​​​​​​​Rusija: Ukrajina granatirala Riljsk kasetnom municijom

MOSKVA; KIJEV -Rat u Ukrajini ušao je u 588. dan. Gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt tvrdi da je Ukrajina tokom noći, granatirala grad Riljsk kasetnom municijom, dok je Kijev saopštio da je ukrajinska PVO oborila tokom noći 24 od 29 ruskih dronova iznad iznad južne Odeske i Nikolajevske oblasti.

Šojgu u združenom generalštabu razgovarao o obuci dobrovoljaca i rezervista

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu održao je danas sastanak združenog štaba oružanih snaga, gdje je sa vojnim komandantima razgovarao o obuci dobrovoljaca i rezervista i popunjavanju rezervnih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Šojgu je saslušao izvještaj komandanata borbenih grupa o trenutnoj situaciji na ratištu i planovima za dalje djelovanje, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi RIA Novosti.

Ruski ministar odbrane je istakao da su za sve grupe ruskih oružanih snaga, koje djeluju u zoni Sjevernog vojnog okruga, formirani rezervni pukovi koji se stalno popunjavaju.

Prema njegovim riječima, svi vojni instruktori u jedinicama oružanih snaga Rusije imaju borbeno iskustvo, a ima i onih koji su se nakon ranjavanja vratili u službu, prenio je Rojters.

Ruski ministar odbrane je posebno istakao ulogu pripadnica sanitetske službe ruske vojske i dodijelio im ručne časovnike u znak zahvalnosti za njihovo

Ukrajina: Rusija izvela nove napade dronovima širom Ukrajine, poginule dvije osobe

Ruske snage su tokom protekle noći izvele nove napade dronovima na Hersonsku oblast, u kojima su poginule dvije osobe, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Guverner Hersonske oblasti, Oleksandr Prokudin, potvrdio je da su u rusim napadima poginuli muškarac i žena, kao i da je jedan muškarac ranjen. Ukrajinska vojska je saopštila da je protivvazdušna odbrana oborila između 24 i 29 dronova lansiranih u napadima na regione Odesa i Nikolajev na jugu Ukrajine, kao i na region Kirovograd u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da je Rusija nastavila svoje udare na jug Ukrajine, gdje se nalaze ukrajinske crnomorske i riječne luke, ali nisu objavljeni detalji o najnovijem talasu ruskih napada na lučku infrastrukturu.

U jutarnjem granatiranju grada Nikopolja u centralnoj Ukrajini ranjena je jedna 64-godišnja žena, a oštećeno je 10 zgrada, dalekovodi i gasovod, izjavio je guverner Dnjepropetrovskog regiona Sergej Lisak.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je u regionu Kirovograda pogođen neutvrđeni broj infrastrukturnih objekata, nakon čega je izbio požar koji je ubrzo lokalizovan. Nema informacija o nastradalima u napadu na Kirovograd, preneo je ranije Rojters.

 

češće u obuci dobrovoljaca i vojnika pod ugovorom i za pružanje medicinske pomoći u borbenim uslovima.

Ukrajina: PVO oborila 24 od 29 ruskih dronova

KIJEV - Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je tokom noći 24 od 29 ruskih dronova lansiranih u napadima na njenu teritoriju, saopštio je danas ukrajinski generalštab.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da su dronovi uništeni iznad Odeske i Nikolajevske oblasti, na jugu zemlje, kao i centralne oblasti Kirovograda, prenosi Rojters.

-Neprijatelj nastavlja svoje pokušaje da uništi luku i drugu infrastrukturu na jugu, teroriše i centralne regione”, saopštila je južna komanda vojske Ukrajine. Saopšteno je da je u regionu Kirovograda pogođen neutvrđeni infrastrukturni objekat i da je požar lokalizovan i da nema informacija o nastradalima, prenosi Rojters.

Rusija:Ukrajina granatirala Riljsk kasetnom municijom, jedna žena ranjena

Ukrajina je granatirala grad Riljsk kasetnom municijom, i tom prilikom jedna žena je ranjena, saopštio je guverner Kurske oblasti Roman Starovojt.

-Pogranični grad Riljsk granatiran je kasetnom municijom iz Ukrajine. Jedna žena je zadobila umjerene rane od gelera, prebačena je u Centralnu okružnu bolnicu u Riljsku, dobija neophodnu medicinsku njegu - napisao je Starovojt na Telegramu, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema riječima načelnika ruskog regiona, specijalizovane službe rade na licu mjesta, a tamo su pronađena neeksplodirana ubojna sredstva.

Pored toga, u napadu su oštećene kuće, pomoćne zgrade i vozila u različitim dijelovima grada, navodi ruska agencija.

Bild: Njemačka ne planira da u skorije vrijeme pošalje rakete "taurus" Ukrajini

Njemačka vlada ne planira da u skorije vrijeme isporuči krstareće rakete "taurus" Ukrajini, objavio je "Bild", pozivajući se na izvore iz nemačke i ukrajinske vlade.

Njemačka nije zvanično odbila da pošalje rakete Ukrajini, ali je interno jasno stavila do znanja da se rakete trenutno neće slati, navode sagovornici lista.

Kancelar Olaf Šolc navodno takođe smatra da je isporuka "taurusa" malo vjerovatna, a njemački zvaničnici su zabrinuti zbog toga što bi rakete potencijalno mogle da pogode Kerčki most.

Ukrajinske vlasti već mjesecima zahtijevaju da rakete što prije budu poslate njihovoj vojsci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana