Rusija odbacuje optužbe da gađa civilne ciljeve u Ukrajini

Tanjug
Foto: Agencije

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Oružane snage Rusije izvode napade isključivo na ciljeve koji su u vezi sa vojnim potencijalom Ukrajine i odbacio optužbe da je Rusija tokom jučerašnjih raketnih udara gađala dječju bolnicu u Kijevu.

"Kao i ranije, mi insistiramo na tome: mi ne izvodimo udare po civilnim ciljevima. Udari se izvode na kritičnu infrastrukturu, na vojne ciljeve koji su na ovaj ili onaj način... u vezi sa vojnim potencijalom režima (u Kijevu)", rekao je Peskov, a prenosi RIA Novosti.

On je ukazao na saopštenje Ministarstva odbrane Ruske Federacije, u kojm se apsolutno isključuje da je bilo napada na bilo kakve civilne ciljeve.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova danas je optužilo Kijev da pokušava da, kako je navedeno, tragediju sa dječjom bolnicom u Kijevu iskoristi u propagandne svrhe.

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su 8. jula Oružane snage Rusije, kao odgovor na pokušaje ukrajinske vojske da izvrši udar na preduzeća ruskog privrednog kompleksa, visokopreciznim oružjem uzvratile napadima na vojne ciljeve u Ukrajini, navodeći da su svi ciljevi pogođeni.

U jučerašnjim ruskim raketnim napadima na Ukrajinu, ubijena je najmanje 41 osoba, dok je ranjeno 149, saopštile su ukrajinske vlasti, navodeći da je u Kijevu je pogođena najveća pedijatrijska ustanova u Ukrajini.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da optužbe o namjernim ruskim napadima na civilne ciljeve u Ukrajini ne odgovaraju stvarnosti, ističući  da je do udara na Nacionalnu dječiju specijalizovanu bolnicu Okmatdit u Kijevu došlo usljed pada ukrajinske PVO rakete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana