Rusija neutralisala ukrajinske snage u Kurskoj oblasti

Agencije
Rusija neutralisala ukrajinske snage u Kurskoj oblasti

MOSKVA - Oružane snage Rusije zaustavile su pokušaje neprijateljskih snaga da se oklopnim vozilima probiju duboko u rusku teritoriju u pet regiona Kurske oblasti, ali su i odbile šest napada ukrajinskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.


- Aktivnim djelovanjem jedinica grupe 'Sjever', udarima armijske avijacije, bespilotnih letjelica i artiljerijskom vatrom zaustavljeni su pokušaji da se oklopnim vozilima probiju pokretne grupe neprijatelja u oblastima Skriljevka, Levšinka, Semenovka, Aleksejevski, Kamišnji, navodi se u saopštenju.

U području Martinovke otkrivene su i uništene dvije neprijateljske grupe na pikapima.

Tom prilikom ruske jedinice u Kurskoj oblasti neutralisale su do 270 ukrajinskih vojnika i uništile dva tenka, jedan oklopni transporter "strajker", 13 borbenih oklopnih vozila, jednu haubicu, ali i zarobile 18 neprijateljskih vojnika.

Ukrajinske snage su na Kurskom pravcu do sada izgubile do 2.300 vojnika, 37 tenkova, 32 oklopna transportera, 18 borbenih vozila pješadije, 192 borbena oklopna vozila, četiri sistema PVO, dva raketna lansera, kao i 15 artiljerijskih sistema.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da su Oružane snage Rusije PVO sistemima presrele četiri taktičke rakete "točka-u", dvije vođene bombe "hamer", tri projektila sistema HIMARS, ali i uništile do 147 bespilotnih letjelica ukrajinskih snaga.

Ruska vojska je u roku od 24 sata pogodila bazu goriva vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine, a pogođene su i koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike u 149 regiona.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana