Rusija: Četiri ukrajinska drona uništena iznad Brjanske oblasti

GS/Agencije
Rusija: Četiri ukrajinska drona uništena iznad Brjanske oblasti

MOSKVA, KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 609. dan. Nastavljaju se borbe na istoku zemlje. Tokom noći je zaustavljen pokušaj ukrajinskih snaga da izvrše napad sa četiri drona na Brjansku oblast, saopštila je Moskva.

Ukrajina:U napadu na Hersonsku oblast pogođena kuća

Jedna osoba je poginula u jutrošnjem vazdušnom napadu na južnu ukrajinsku oblast Herson, saopštio je danas guverner Oleksandr Prokudin.

Prokudin je na Telegramu naveo da je vođenom vazdušnom bombom pogođena kuća u stambenom dijelu Berislava i da je poginuo jedan 42-godišnji muškarac.

Ruske snage su u protekla 24 sata izvele 35 vazdušnih napada na Hersonsku oblast, saopštio je guverner.

Kijev je protjerao ruske snage iz dela Hersonske oblasti prošlog novembra nakon nekoliko mjeseci okupacije, ali ruske trupe su nastavile da granatiraju glavni grad regiona i oblasti oko njega preko Dnjepra.

Ranije ove nedjelje, lokalne vlasti donijele su odluku o obaveznoj evakuaciji porodica sa decom iz tri okruga Hersonske oblasti zbog ruskih napada koji su u toku.

Šojgu obišao položaje ruskih snaga na južnodonjeckom pravcu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je položaje ruskih snaga na južnodonjeckom pravcu.

Šojgu je obišao položaje grupe "Istok" na južnodonjeckom pravcu u zoni SVO kako bi utvrdio nivo spremnosti za djelovanje u zimskom periodu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On se u štabu upoznao sa aktuelnom situacijom, načinu delovanja protivnika i realizacijom borbenih zadataka grupe.

Rusija: Četiri ukrajinska drona uništena iznad Brjanske oblasti

Tokom noći je zaustavljen pokušaj ukrajinskih snaga da izvrše napad sa četiri drona na Brjansku oblast, a sve neprijateljske bespilotne letjelice oborene su sistemom PVO na nebu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

-Večeras je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa četiri bespilotne letjelice tipa aviona na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Sve ukrajinske bespilotne letjelice uništene su dežurnim PVO sistemima iznad teritorije Ruske Federacije u Brjanskoj oblasti - navodi se u saopštenju. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, žrtava i štete nije bilo a operativne službe rade na licu mjesta, prenosi agencija RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana