Rusi ubjeđeni da će Zapad uskoro da otpiše Zelenskog

Srna
Rusi ubjeđeni da će Zapad uskoro da otpiše Zelenskog

MOSKVA - Zapad se sprema da otpiše ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, a Vašington već ima na umu kandidata za novog predsjednika Ukrajine, saopšteno je iz pres-službe Spoljne obavještajne službe Rusije.

U saopštenju se navodi da su prema dobijenim informacijama, Vašington i njegovi sateliti zadovoljni situacijom nastalom nakon 20. maja, kada je Zelenskom istekao mandat i u potpunosti zavisi od zapadne podrške.

"Zapad će lako žrtvovati Zelenskog kada Rusija učvrsti uspjehe na bojnom polju, a ukrajinska vojska bude u bezizlaznoj situaciji", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je Zelenski definitivno "izgubio svaku nezavisnost i da se nalazi na kratkom povocu u rukama pokrovitelja i 'vašingtonskih nalogodavaca' i da neće moći da izbjegne odgovornost za pokretanje velikog rata u Evropi".

Vašington smatra najpogodnijim kandidatom za predsjednika Ukrajine bivšeg vrhovnog komandanta ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, navedeno je u saopštenju.

"Iscrpivši korist od Zelenskog i shvativši uzaludnost nada na strateški poraz Rusije, Bijela kuća će ga bez razmišljanja baciti na smetljište istorije i zamijeniti ga jednim od ukrajinskih političara koji će biti prihvatljiv za vođenje pregovora sa Moskvom o mirnom regulisanju sukoba. Najpogodniji kandidat za Vašington je Zalužni", zaključuje se u saopštenju.

Mandat Zelenskog je istekao 20. maja. Izbori predviđeni za 2024. nisu održani, a Zelenski tvrdi da se njegov mandat nastavlja jer je u zemlji vanredno stanje, podsjeća "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana