Rusi u stalnom napredovanju

Srna
Rusi u stalnom napredovanju

Oružane snage Ruske Federacije postepeno ali konstantno napreduju na raznim dijelovima fronta - u oblasti Avdejevke, na ratištu oko Severska, u borbama oko Časovog Jara na artjomovskom pravcu i oko Kupjanska.

Ruski vojni dopisnici javljaju da su ruske snage značajno napredovale u okruzima Sjeverni i Opitni kod Avdejevke (Bahmuta).

Jedinice ruske vojske proširuju svoju kontrolnu oblast u blizini postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Avdejevki. Napredovanje ruskih jedinica nastavlja se i željezničkom prugom ka naselju Očeretino na istom bojištu.

Na Artjomovskom pravcu nastavljeno je kretanje ruskih trupa ka gradu Časov Jar, koji je jedno od ključnih ukrajinskih utvrđenih oblasti.

Na sektoru Fronta kod Marjinke zabilježeno je napredovanje ruske vojske na Georgijevke.

U okolini sela Makejevka na svatovskom sektoru fronta, Oružane snage Rusije napreduju na području širine do 2,2 kilometra do dubine do 1,7 kilometara.

Na Kremenskom odsjeku fronta vode se žestoke borbe u oblasti izbočine Tor. Borbe se nastavljaju i u šumariji Serebrjanski.

I situacija na kupjanskom pravcu povoljna je za ruske trupe - prenosei TV Front, pozivajući se na ruske vojne izvještače.

Veći dio sela Sinkovka već je u "sivoj zoni" (ničija zemlja). Ruske trupe polako potiskuju ukrajinske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana