Rusi sve bliže Kurahovki i Gornjaku

Srna
Rusi sve bliže Kurahovki i Gornjaku

BIJELjINA - ukoliko Rusi nastave napredak sa sjevera i uđu u selo Novoselidovka, ukrajinske snage iz gradova Gornjak i Kurahovka biće potpuno “odsječene”, navode ukrajinski portali.

Prethodne neđelje Rusi su zauzeli selo Cukurino i rudnik nedaleko od sela. Riječ je o dominantnoj koti koja otvara put na jug i kontroliše rute snabdijevanja za ukrajinski garnizon u Gornjaku i Kurahovki.

Sada su ruske snage “odsjekle” i alternativnu rutu snabdijevanja.

Ukrajinska štampa, pozivajući se na analitičare medija “Osint”, tvrdi da ukrajinska vojska hitno gradi nove odbrambene linije iza Pokrovska, namjeravajući da blokira pravac ka Dnjepropetrovsku.

Analitičari koji su proučavali satelitske snimke došli su do zaključka da je ukrajinska vojska počela da gradi novu liniju odbrane u želji da zatvori pravac ka Dnjepropetrovsku.

Radovi se izvode hitno, ali stručnjaci sumnjaju da će ova utvrđenja moći da odgode napredovanje ruske vojske, pošto Kijev nema ni vremena ni sredstava da izgradi analog ruske “Surovikinove linije” u regionu Zaporožja.

Izgradnju odbrambenih linija bilježe i strani analitičari ,koji pomno prate šta se dešava u Ukrajini.

Prema ukrajinskom portalu “Dip stejt”, koji je povezan sa Glavnom obavještajnom upravom Ministarstva odbrane Ukrajine, ukrajinski vojnici na pokrovskom pravcu žale se na nedostatak rezervi i kažu da Pokrovsk neće dugo trajati.

Među ukrajinskom vojskom postoji mišljenje da Kijev namjerno predaje Donbas, nemajući snage da ga brani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana