Rusi odgovorili Zelenskom: Moskva ne predstavlja prijetnju nijednoj zemlji

Srna
Rusi odgovorili Zelenskom: Moskva ne predstavlja prijetnju nijednoj zemlji

MOSKVA - Rusija ne predstavlja nikakvu prijetnju bezbjednosti Moldavije niti pokušava da naruši situaciju u toj zemlji, saopšteno je danas iz ruskog Ministarsta spoljnih poslova.

U saopštenju se kao nesnovana odbaciju saopštenja iz Kišinjeva o navodnom planu Moskve za destabilizaciju situacije u Moldaviji, te ocjenjuje da je cilj Kijeva da uvuče tu zemlju u sukob sa Rusijom.

- Za razliku od zapadnih država i Ukrajine, mi se ne miješamo u unutrašnja pitanja Moldavije i drugih zemalja svijeta - navodi se u saopštenju iz ruskog Ministarsta spoljnih poslova nakon tvrdnji ukrajinskih i moldavskih zvančinika o navodnom planu Rusije za destabilizaciju situacije u Moldaviji.

U saopštenju se ističe da je Kišinjev potvrdio te lažne informacije kako bi skrenuo pažnju građana sa unutrašnjih problema uzrokovanim neuspjelim socijalnim i ekonomskim smjerom kojim ih vodi aktuelna administracija, te da bi ojačali borbu protiv disidenata i političkih neistomišljenika.

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova ističe se da Rusija zastupa razvijanje ravnopravne bilateralne saradnje od obostrane koristi.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je u obraćanju Evropskog savjeta da su bezbjednosne službe njegove zemlje presrele plan Rusije da unište demokratski poredak u Moldaviji. Prema njegovim riječima, predsjednik Moldavije Maja Sandu znala je za taj plan. Ona je juče izjavila da je Kremlj pripremao pokušaje za izmjenu Ustavnog poretka i zatražila je od poslanika parlamenta da pooštre regulative za nacionalnu bezbjednost.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana