Rusi oborili ukrajinsku raketu Neptun i četiri drona

Tanjug
Rusi oborili ukrajinsku raketu Neptun i četiri drona

MOSKVA, KIJEV - Ruske snage su noćas dronovima napale Lavovsku oblast na zapadu Ukrajine, a usljed pada djelova oborenih dronova došlo je do požara na vitalnom infrastrukturnom objektu, saopštile su ukrajinske vlasti.

Požar je brzo ugašen, a vitalni infrastrukturni sistemi u regionu rade normalno, saopštile su ukrajinske vlasti, prenosi Unian. Prema riječima načelnika Lavovske oblasne vojne administracije Maksima Kozickog, snage PVO oborile su sve dronove koji su ušli u vazdušni prostor te obalsti.

Ruske snage su noćas napale Ukrajinu jurišnim dronovima tipa Šahed-131/136 i sa četiri protivvazdušne vođene rakete S-300, a ukrajinska PVO je oborila svih 20 dronova u iznad Nikolajevske, Odeske, Hersonske, Dnjepropetrovske, Poltavske, Viničke i Lavovske oblasti, prenosi Unian. Istovremeno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su sistemi PVO uništili tokom noći ukrajinsku protivbrodsku raketu "Neptun" i četiri drona.

Protivbrodska raketa "Neptun" koju je lansirala Ukrajina uništena je iznad Crnog mora, a četiri bespilotne letelice oborene su iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane, a prenosi Interfaks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana