Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju

Srna
Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju

HARKOV - Ukrajinski komandanti krive jedni druge za poraze na harkovskom pravcu i napredovanje ruskih snaga.

List "Njujok tajms" prenosi da se na nekim dijelovima tog fronta ukrajinski vojnici predaju Rusima, dok se ukrajinski oficiri međusobno optužuju za poraz.

Jedan ukrajinski vojnik rekao je dopisniku lista da su on i njegove kolege šokirani činjenicom da su Rusi tako brzo prevladali na frontu.

Komandant ukrajinske obavještajne jedinice Denis Jaroslavski kritikuje kolege zbog užasno loše zaštite granica i odsustva odbrambenih rovova.

"Prva linije odbrane i minska polja jednostavno ne postoje" - navodi on i upozorava da u skorije vrijeme ruske snage mogu uzeti i Časov Jar.

Ruski vojni ekspert pukovnik Viktor Litovkin naveo je za "Izvestiju" da su ukrajinski vojnici izgubili borbeni moral zbog stalnih poraza na frontu.

On zaključuje da ukrajinski borci shvataju da su ostavljeni na frontu i da nema nikakvih vojnih rezervi.

Ruske snage pred gradom Volčanskom na harkovskom pravcu

Ruske snage su pred uzimanjem grada Volčanska na harkovskom pravcu - zauzet je aerodrom, a u toku su borbe u oblasti fabrike za preradu mesa, javljaju ruski ratni dopisnici.

Neki od ukrajinskih vojnika povukli su se u šumu, a sada se i tamo vode borbe.

Ruska vojska koristi tzv. "klizne bombe" za napad na ukrajinske snage.

One nanose veliku štetu tim jedinicama.

Konkretno, uništeno je ljudstvo i vojna oprema ukrajinskih snaga, a one nisu u stanju da obezbijede zaštitu od udara avio-bombi.

Pojavile su se i informacije da je u oblasti sjeverno od Tereškove ulice u Volčansku razbijeno nekoliko grupa ukrajinskih graničara.

Sada ruska vojska završava uništavanje grupa ukrajinskih vojnika u ovoj oblasti.

Situacija na harkovskom pravcu za ukrajinske snage postaje sve teža. Napadom na Volčansk ruska vojska pokazala je spremnost da zauzme harkovsku oblast, navode ruski portali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana