Rumunski sud odredio kućni pritvor za influensera Endru Tejta

Tanjug
Foto: Agencije

BUKUREŠT- Rumunski sud odredio je kućni pritvor za influensera Endru Tejta u okviru istrage o trgovini ljudima i seksualnoj eksploataciji, objavio je danas njegov predstavnik na društvenim mrežama.

Rumunski tužioci zatražili su da Tejt bude zadržan u pritvoru još 30 dana nakon što je sa još pet osoba pritvoren u okviru istrage o trgovini ljudima i seksualnoj eksploataciji, preneo je Rojters.

Bivši profesionalni kik bokser Endru Tejt i njegov brat Tristan privedeni su u srijedu i određen im je pritvor od 24 sata nakon što je rumunsko tužilaštvo za organizovani kriminal izvršilo pretrese četiri kuće u okrugu Ilfov i na području Bukurešta, prenio je AP.

Tejt je već bio optužen 2023. godine zajedno sa bratom i još dvije rumunske državljanke za trgovinu ljudima, silovanje i osnivanje kriminalne grupe za seksualnu eksploataciju žena, što je on negirao.

Prije najnovijeg pritvaranja, braći Tejt je bilo zabranjeno da napuštaju Rumuniju.

Endru Tejt, koji je sebe opisao kao mizogina, stekao je milione fanova promovisanjem ultra-muževnog životnog stila za koji njegovi kritičari kažu da ponižava žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana